Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 17:51 - Вместо картички – фишове или къде са стационарните камери в София и как да разберем, къде се крият катаджиите.
Автор: belt Категория: Бизнес   
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2017 18:31


 В София стационарните камери са три. Около 65 патрулки регулират пътното движение в София и дебнат за нарушители. Графика им се обновява всяка седмица и е напълно достъпен.
image
Спазвайте правилата за движение по пътищата, без значение дали сте с кола под наем или със собствения си автомобил, за да не получите вместо картичка - електронен фиш за налагане на глоба за нарушение, установено с автоматизирано техническо средство (радар). За никого не е тайна, че стационарните камери на КАТ ловят и най-леките отклонения от допустимата максимална скорост. Фишовете пристигат по пощата с куриер след около две седмици от установеното нарушение. При невъзможност за лично предаване, документите отиват при кварталния полицай, който опитва да се свърже с вас. Ако опитите му се окажат неуспешни, глобата се изпраща в НАП и се зачислява на собственика на автомобила. От друга страна ако я получите редовно и заплатите глобата в двуседмичен срок ползвате 30 % намаление.

imageВ София стационарните камери са три. Можете да ги видите на бул."Цариградско шосе"; Орлов мост преди спирката на МГТ, Околовръстен път в района на бензиностанция „ШЕЛ” и на бул.”П.Яворов” в района на плувен комплекс „Мария Луиза”. Всички са поставени на места, където голяма част от шофьорите обичат да настъпват педала повечко.

imageПо-изненадващи се оказват мобилните патрули, които спират водачите само при сериозни пътни нарушения, но не и за леко превишена скорост. Вторите само си ги снимат, без да ги бавят допълнително. Според мнозинството, катаджиите никнат като гъби и се крият, но всъщност си имат точно определени места и часове в които са на пост. Около 65 патрулки регулират пътното движение в София и дебнат за нарушители. Графика им се обновява всяка седмица и е напълно достъпен. Можете да го следите във официалния сайт на КАТ.

Ако направте нарушение докато управлявате автомобил под наем, глобата няма да ви се размине. Клиентите биват поканени да си платят сумата по електронния фиш и при отказ, агенциите за отдаване на коли под наем предоставят данните ви посочени в договора на контролните органи.

Ние от София карс 06 ви пожелаваме безопасно, леко и безаварийно пътуване с нашите автомобили.

Още по темата ограничения на скоростта в Европа.



image

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belt
Категория: Други
Прочетен: 40637
Постинги: 66
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930