Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2016 00:24 - Колко вида камери дебнат нарушителите и къде се намират?
Автор: belt Категория: Бизнес   
Прочетен: 145 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2017 18:31


 image
През последните години по пътищата на страната бяха монтирани най-различни камери. Някои за наблюдение на автомобилите, други за контрол, стационарни и мобилни. Със различни форми и различна дейност, но с една цел - войната по пътищата да се намали.

Не така обаче бе разбрана акцията. Сайтове от рода на „антирадар“ започнаха да никнат като гъби, мобилни приложения за телефони предупреждаващи водачите за „опасност“ и призоваващи ги за момент да намалят скоростта на колата, за да не станат част от фотогалерията на КАТ. Многократно бяха приемани и отхвърляни промени в закона, сменяно бе предназначението и местоположението на устройствата.

imageimageОсновно можем да различим 3 вида камери. Първите са стационарните - те засичат само скоростта на колата и ако е превишена, водачите получават санкция. Вторите са мобилните - те са инсталирани в патрулните полицейски автомобили и имат същото предназначение. Третите са най-многобройни. Така наречените камерите за контрол на трафика по пътищата дебнат на всеки километър. От пътната агенция обясняват необходимостта от поставянето им със сериозни доводи. Благодарение на градските камери контролирането на движението е възможно. Те дават пълна картина над случващото се по централните градски улици и възможност за реакция. Следят за груби нарушения и преминаване на червен светофар. Трафик камерите извън населените места доставят информация за броя и вида на автомобилите пременали през наблюдаваните отсечки. А по този начин се определя нуждата от изготвянето на инвестиционни проекти по пътната мрежа. Програмaта е финансирана по европейски фондове. Първоначално изградени с тази задача, вече имат нова. Да засичат средната скорост на превозните средства и ако е над максималната допустима следва санкциониране. Така за да избегнат глоба, водачите ще трябва да спазват ограниченията през цялото време, а не само за момент да намалят скоростта докато са в обхвата на камерата. На повечето камери толеранса към шофьорите е 10 км/ч.

Дали ще ви снимат и глобят или ще успеете да минете между капките всъщност не е най-важното. Важното е да стигнете живи и здрави до желаното място. Затова ние от Агенция за отдаване на коли под наем - Rent a car Sofia приканваме всички наши клиенти да шофират внимателно и съобразно с пътната обстановка.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belt
Категория: Други
Прочетен: 40740
Постинги: 66
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930