Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 16:47 - Моля, помогнете! Возят ме в колата!
Автор: belt Категория: Други   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2016 13:05


 image

Едно от основните оплаквания на стопаните на домашни любимци е повръщането в автомобила. Дали е собствен автомобил, дали е взета кола под наем/rent a car или на някой роднина, проблема е доста неприятен. Най-често се среща при младите и подрастващи кучета. Може да се каже, че това е нормален физиологичен процес, но за съжаление неприятен.


image
imageЗа да предотвратим или поне да намалим повръщането по време на пътуване с кола трябва да спазваме някои основни правила.

Първо, не хранете кучето поне 12 часа преди планираното пътуване с автомобил. Направете кратка разходка преди влизането в колата за да се убедите, че е облекчило естествените си нужди.

Второ, карайте по плавно от обикновенно, намаляйте и увеличавайте скоростта на движение по-бавно и влизайте в завои още по-плавно. Рязкото спиране и тръгване са едни от основните дразнители.

Поддържайте по-ниска температурата на въздуха в купето на автомобила.

Ако гореизброените превантивни мерки не дават задоволителен резултат, можете да добавите към тях и сироп против повръщане. В хуманните аптеки ще откриете голямо разнообразие от продукти за пеленачета, които са подходящи и за кучета. Консултирайте се с фармацефта за дозировката. И винаги дръжте мокри кърпички и салфетки на удобно място.


image
imageДруго често срещано оплакване е стреса. Някои любимци треперят, други скимтят, трети се опитват да се скрят, а при други се наблюдава засилено слюнкоотделяне. За тези състояния се препоръчва използването на успокоителни продукти. За радост вече съществуват много съвременни препарати на билкова основа, които са напълно безвредни за кучето и достатъчно ефективни. Повечето дори не се приемат през устата, а са с външно приложение. Използват се също и при други стресови за кучето ситуации, каквито са изстрелването на фойерверки, посещението при ветеринар, а понякога и силните бури.

Ако ще пътувате и нямате кола, не се колебайте да ползвате услугите на нашата рент а кар компания в София. Ние ще ви помогнем дори за домашните ви любимци!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belt
Категория: Други
Прочетен: 40703
Постинги: 66
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930