Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2016 00:13 - С деца в автомобил
Автор: belt Категория: Други   
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2016 13:13


image
Наемайки кола под наем предварително се уверете, че 
рент а кар компанията предлага столчета за деца от всички възрасти. Често се случва родители да пренебрегнат необходимостта от специализираните седалки, когато не използват личната си кола, а наемат автомобил под наем за кратък период или ваканция. Това не е основателна причина децата да пътуват необезопасени дори за еднократен курс.


image
imageНа пазара се предлага огромно изобилие и разнообразие от детски столчета за кола. Понякога е трудно да се ориентираме кое е най-подходящото решение за безопасно пътуване. Често родителите трябва да избират между на пръв поглед еднакви седалки, но с големи разлики в цените. Хем да сме сигурни в качеството, хем да не платим излишно много?! Това разбира се е всеобщо желание, въпросът е как да намерим баланса между сигурност на пътя и удобство от една страна и цената от друга.

Най-общо можем да разделим столчетата за кола на 3 групи - от 0 до 13 кг, от 9 до 18 кг и от 15 до 36кг. Това са и трите основни етапа през които преминават по време на растежа си децата. Първия от 0 до 13 кг се свързва с първата година от раждането на детето. В този период най-често те спят в колата. Седалките са направени така че да осигуряват прав гръб и почти никакво натоварване в кръста. Вторият етап е от две до три годишна възраст. Той се характеризира с изостреното любопитство на малчуганите и желанието им да гледат през прозореца на возилото. Затова повечето седалки са повдигнати и имат възможност както за изправено (седнало) така и за полу-легнало положение,тъй като бързо се уморяват и заспиват при продължителни пътувания. Третият и най-дълъг етап е от три годишна възраст до достигане на 36 кг. Обикновенно младежите достигат теглото между 10 и 12 годишна възраст. Това е и края на периода, в който е необходимо да използват допълнителни седалки. При столчетата за тази възрастова група за първи път предпазния колан на автомобила се използва директно при обезопасяването на детето. В първите два варианта с него се връзва столчето, а за детето се използват коланите на седалката.


image
imageСъществуват и още междинни размери, които целят да подобрят комфорта при пътуване. Особено примамливи са офертите, които покриват широк диапазон от възраст и килограми от типа 2 в 1 и 3 в 1. Често родителите избират точно тях, за да не се налага да купуват ново столче с разтежа на детето. Дори това да е най-рационалното решение, за съжаление не е най-доброто по отношение на сигурността на детето. Практиката доказва, че колкото по-малък диапазон покрива едно столче, толкова е по-безопасно и дава много по-добри резултати при тестовете за безопасност.

София карс 06 ЕООД предлага автомобили под наем в София. Ние държим на сигурноста и безопасноста на нашите клиенти, затова Ви предлагаме детски столчета, подходящи са всяка възраст. Ако не сте сигурни, че ще направите най-правилния избор ние с удоволствие ще ви помогнем.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belt
Категория: Други
Прочетен: 40459
Постинги: 66
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031