Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2017 18:36 - Лампичките по таблото – Кои не трябва да пренебрегваме?
Автор: belt Категория: Други   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Повечето шофьори са наясно с предупредителните лампички, които от време на време светват по таблото. Разнообразието на автомобили и модернизирането им води до някои проблеми, най-вече за водачите на коли под наем или тези, на които им се налага често да влизат от кола в кола.

Предлагаме ви кратко описание на основният набор от предупредителни знаци. Най-важно е да не пренебрегвате червените. Те сигнализират за сериозен проблем.

imageimageУдивителен знак - Най-често сигнализира за активирана ръчна спирачка. Ако установите, че проблема не е това, то вероятно е изтичане на спирачна течност. Проверете незабавно!

imageimageАкумулатор - повреда в електрическата система на автомобила. Ако слабо просветва, алтернатора не зарежда достатъчно. Ако свети силно алтернатора презарежда. Слезте от автомобила и проверете ремъка. Ако не е скъсан, бавно можете да се придвижите до най-близкия автосервиз. Ако е скъсан не палете колата отново, повикайте пътна помощ.

imageimageМасльонка - Светеща в жълто или примигваща означава, че нивото на маслото е близо до минимума. Светеща в червено или постоянно е загуба на налягане. Незабавно спрете и проверете нивото на маслото. Ако е ниско долейте. Ако не е посетете сервиз. Точното ниво на маслото се вижда на поизстинал двигател / 15 мин. след спиране/.

imageimageТемпература на охладителната течност - Ако символът свети в червено, температурата на двигателя е твърде висока за да продължите пътуването. Трябва да спрете за да се охлади. Освен прегряване, възможни са още ред причини - теч на охладителна течност, термостат, датчик за перката на радиатора, реле за перката, моторчето на перката, капачката на радиатора (казанчето), в най-добрия случай - бушонче. Ако свети в синьо символът показва, че температурата на охлаждащата течност е твърде ниска. Ако индикатора мига в червено, след това в синьо, то има електрическа неизправност в охладителната система.

imageimageПроблем с въздушните възглавници или предпазните колани.

imageimageВолан - Проблем със сервоусилвателя на волана. Ниско ниво на хидравлична течност или електрически проблем при електроусилвателите.

imageimageАктивирана ръчна спирачка!

imageimageСкоростите работят на по-висока от оптималната температура или маслото в тях е намаляло или прегряло.

imageimageОбезопасителен колан. Вероятно не сте го закопчали.

imageimageОтворена врата или багажник.

imageimageABS-символ: Налице е проблем в антиблокиращата спирачна система

imageimageTPMS: Системата за следене налягането в гумите.

imageimageАктивирана ръчна спирачка или намаляла спирачна течност. Възможно е да известява и за изхабени накладки.

imageimageESP/система за контрол на сцеплението: Присветва, когато автомобилът загуби сцепление за момент. Свети постоянно, когато системата е изключена.

imageimageНедостатъчно количество на течността за чистачки. Долейте в резервоара.

imageimageВключени габарити.

imageimageВключени дълги светлини.

imageimageВключени халогенни светлини отпред.

imageimageВключен стоп за мъгла отзад.

imageimageВключени мигачи или аварийни светлини.

image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belt
Категория: Други
Прочетен: 40734
Постинги: 66
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930