Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2018 20:14 - АНТИЧНА ГЕРМАНИЯ БИЛА МНОГО БЕДНА СТРАНА – ЗАТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ТРУД ДА Я ЗАВЛАДЯВА Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
АНТИЧНА ГЕРМАНИЯ БИЛА МНОГО БЕДНА СТРАНА – ЗАТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ТРУД ДА Я ЗАВЛАДЯВА

АНТИЧНА ГЕРМАНИЯ БИЛА МНОГО БЕДНА СТРАНА – ЗАТОВА РИМ НЕ СИ ДАЛ ТРУД ДА Я ЗАВЛАДЯВА



   Антична Германия била пословично бедна страна,населена от беден народ. В нея нямало злато и сребро както в Тракия и Дакия,нито богата търговия както в страните около Средиземно море. През онази епоха тя нямала никакво геостратегическо значение и с нищо не можела да привлече римляните,за да си дадат труд да я завладеят. В нея нямало богата плячка,голям брой хора за поробване или някаква друга стръв,която да накара римските легиони да се бият за нея.

  Антична Германия била гориста и блатиста страна за разлика от сега,затова била много рядко населена. Днешните историци обичат да я превъзнасят,понеже имат за пример днешната мощна германска икономика и страховитата Хитлерова военна машина. В древна Германия обаче нямало нито развита икономика,нито някакво забележително занаятчийство,нито силна армия- затова тя не можела да се мери с римските постижения. В нея живеели толкова слаби племена,че цялата страна едва изкарала 15-20 хилядна армия срещу трите легиона на римския пълководец Квинтилий Вар,пратени да я държат в подчинение.

  Германските племена се биели сърцато и не било елементарно да ги победиш,но не било и трудно. Те не били по-силни от Тракийските племена,с които Рим си имал работа няколко века и никога не успял да ги завладее напълно. За добър римски пълководец като Друз или Цезар било лесно да ги победи и задържи в подчинение- затова римляните в крайна сметка завладели цяла Германия,без да си дават много зор. Германия по времето на Август била доста по-малка от днешната- цялата територия на германските племена била заключена между басейните на Рейн,Елба,Горен Дунав и Северно море.

  С течение на времето някои племена се разселили на изток до р. Одра но по-нататък не успели,понеже се изправили срещу страховитите Сармати. Затова Птолемей през II век описва така разширената ГЕРМАНИЯ МАГНА,в която разбира се няма никакви готи,англи и вандали,а по-скоро няколко "славянски" т.е. Български племена като ЛУГИ БУРИ (Лугье Бурхи= Люде Бурги),ЛУГИ ОМАНИ (Лугье Омайни),СУДИНИ (Съдини,Съдещи= Сатурнови),ВИРУНИ (ВЕРЕНИ,ВЕРьНИ) а в друга редакция- ВИРЕНИ (Пришълци от високи планини),АВАРПИ (Аварви= Аварови) и пр.,като езиковата форма ЛУГьЕ (ЛЮДЕ) се открива и днес в съвременни западно-Български диалекти.

                 image

   Какво е станало с антична Германия? Римляните решили и я завладели без проблем,като й сложили римското име GERMANIA. После късметът ги изоставил: най-добрият им военачалник Друз,от който германите треперели паднал от коня си и загинал. Заместилият го Тиберий трябвало скоро да бъде преместен другаде и тогава римляните,които смятали германите за незначителен противник пратили в земята им най-бездарния си военен командир Квинтилий Вар. Той допуснал комбинация от грешки,с която пропилял всичко постигнато преди него и направил всичко възможно да бъде победен: разпилял войските си из горите и блатата,доверил се на предателя Арминий,лесно се хванал в профанската му клопка,пренебрегнал многото предупреждения за предателство,отказал да защити армията си в укрепен военен лагер и т.н.

  В грешките му асистирал самия император Август,който пратил обучения в римско военно изкуство германец Арминий да се бие срещу собствените сънародници,вместо да го забута из пясъците на Судан или Йордания. Той също подценил германите и вместо да поведе 15-20 легиона,с които щял да ги премаже и изтреби до крак той им пратил мизерните 3 легиона,водени от най-големия римски военен аутсайдер. Въпреки това германите се мъчили цели три дена с тях,като на помощ им се притекло и кошмарното за сезона време и "резултатът" не закъснял- трите легиона били изтребени а германските територии- изгубени за империята.

  След този провал обаче нещата се обърнали,понеже римляните продължили войната и извършили голям геноцид над германските племена,но не проявили политическа воля за трайно завладяване на Германия. По време на 20-годишния си престой в нея те се убедили,че земята е бедна откъм природни ресурси и не става за продуктивно земеделие,на каквото били свикнали в Египет и Испания. Следващия император Тиберий,който винаги постигал лесни победи срещу германите бил убеден,че тази ощетена от боговете земя не е нужна на империята и това му убеждение се отразило на римските военни кампании. Още преди военното поражение Тиберий харесал р. Рейн за римска граница и не одобрявал решението на Август да премести границата по р. Елба. Затова останал неприятно изненадан,когато даровития му военачалник Германик изведнъж нахлул в Германия с 9 легиона и парализирал всяка германска военна съпротива,като обърнал оцелелите привърженици на Арминий в позорно бягство.

                          image

  Пет години след прословутата битка в Тевтобургската гора,в която според шовинистичните разкази на някои днешни историци Рим бил изгубил всичко римският пълководец Германик,наречен така заради големите си победи опустошил половин Германия,а на следващата година я завзел цялата и върнал на империята всички изгубени територии. Седем години след поражението той разбил окончателно армията на продажния вожд Арминий и прогонил почти всички германци от Германия,понеже бил нахъсан за мъст. Това не се харесало на император Тиберий- като видял грандиозните победи на своя племенник,той му завидял и побързал да го прати в спокойната Сирия след като го наградил,а римската граница върнал на харесаното от него място по р. Рейн.

  Така Тиберий провалил постигнатите от големия пълководец победи понеже се уплашил,че Германик ще постъпи като Цезар и след покоряването на Германия ще се изкуши да премине "Рубикон",за да покори и Рим. Затова в крайна сметка императорът поръчал изоставянето на Германия и отравянето на Германик с което доказал,че алчността за власт е по-силна от интересите на държавата а заслепението от завист може да замъгли здравия разум и на най-великите управници.

image

  Така Германия била завладяна повторно и напълно след превъзнасяната битка в Тевтобургската гора,но вътрешни интриги и борби за власт между римските й господари довели до нейното умишлено изоставяне скоро след това,за да бъде подценена победата на нежелания политически противник Германик Юлий Цезар,който застрашавал трона на Тиберий. Той събуждал спомена за великия си съименник Гай Юлий Цезар,който завоювал Галия 70 години по-рано и благодарение на това се добрал до върховното управление на римската държава. По тази причина завистливия император решил,че Германик трябва да си отиде а неговите победи да бъдат обезценени и анулирани,за да не засенчват славата на ревнивия император и да не дават пример на други генерали,желаещи да постъпят като него.

  Трите римски легиона,с чието унищожение през 9 г. от н.е. германците се хвалят са едничката им слава до Наполеоновата битка при Ватерло. За пръв път държава с името ГЕРМАНИЯ е основана чак в 1871 г.,49 години след основаването на първата държава с името "Гърция" (ЕЛАДА). Последвалите тази битка римски погроми над Германия не оставили в нея нито един незаробен германец и ако римляните искаха да задържат Германия за себе си,те нямаше да пращат последния си аутсайдер да я администрира,а щеше да дойде лично техния император с най-малко 12 легиона,който щеше да изтреби всички германци така,както е изтребил даките. Неоспорим факт е,че римляните не са считали германите за достоен противник,а германската земя я считали за бедна и недостойна за тяхното внимание. Това е единствената причина,която спряла техния завоевателен устрем и дори 5 битки като онази при Тевтобургската гора нямаше да ги спрат,ако бяха решили да я завладеят.

  Когато римляните взимали твърдо решение да завладеят някоя земя,те не пращали три легиона нито девет и не пращали случайни пълководци а идвал лично самия император,водещ 13 легиона като Траян срещу Дакия,Погонат срещу България или 15 легиона като Тиберий срещу илирското племе Бреуки. От реалните събития излиза,че цяла антична Германия с всичките й племена не е можела да окаже на Рим онази съпротива,която оказало на римляните само едно от илирийските племена,та трябвало да пратят срещу него не три а цели 15 легиона,начело със самия престолонаследник на император Август:

image

   С това не искаме да обидим нашите германски приятели разбира се- държим само да се знае истината,а не да се трупат камари лъжи и все на нашия гръб. Кой ли не вече се изкуши да краде нашата история- гърци, сърби, македонисти, руснаци, турци, "румънци", германци и какви ли още не се надпреварват кой да отмъкне повече от нашето и да го прекръсти на свое. Списъкът е дълъг и винаги може да бъде продължен още повече но това не помага лъжата да стане истина- истината винаги е само една и никога няма да има две истини освен когато искаме да влезем в положение някому,като го поласкаем или възвеличим!


  Истина ли е тогава твърдението на западни историци че ако Рим бе задържал Германия,историята на Европа и света щеше да е друга? В него има някаква истина понеже нямаше да се родят Гьоте,Моцарт,Маркс и Хитлер но това не е онази истина,която ни представят пристрастните историци. Дори и Германия да бе романизирана,Рим рано или късно щеше да падне под напора на Хуните и на другите Сарматски племена,които били далеч по-многобройни и по-силни от древните германи. Вътрешните обществено-политически промени,които се извършили в империята след IV в. я осъдили на неминуемо загиване и нищо нямаше да я спаси. Сарматското племе Готи пак щеше да дойде от Памир и да съсипе както Рим,така и Германия. Германци пак щеше да си има,но те щяха да са роднини на днешните испанци и португалци. "Славяните" т.е. Българите пак щяха да наричат германците НЕМЦИ (НЕМОЦИ= НЕМОЩИ,НЕМОЩНИ),понеже щяха да ги поробят както през V век и да ги държат 2-3 века под властта си.

   Затова илирското племе БРЕУКИ самО по себе си било много по-опасно за империята от всички германски племена взети заедно,понеже БРЕУКИТЕ не били германи а БРОЙГИ (БРИЙГИ,БРИГИ),които не застрашавали три римски окръга а цялото съществувание на империята. Те били победени и прогонени от цели 15 римски легиона (100-хилядна римска армия),пред която трите скромни легиончета на Вар са като животински зоопарк в милионен град. Защо тогава днешна Германия е силна,а Балканските държави около Илирик са слаби? Загадка няма- днес западните държави са силни а източните слаби,защото в течение на 2000 години милиони хора се преселили от изток на запад и като попаднали под влияние на контактуващите с Рим западни народи,променили манталитета и езика си.

  Затова населението на страни като днешна Англия,Германия,Франция и Италия е силно смесено за разлика от нашето,понеже в тях има по 30-40 милиона потомци на преселени на запад древни Българи,които оставили там "шотландски" гайди,"баварски" кукери,"венециански" карнавали,бронирани рицари тамплиери и прочее,и прочее! Едновременно с това те оставили стотици и хиляди типично Български имена,а също особените звуци Ж,Ч,ДЖ,Ш и Ъ,които типичните романизовани и германизирани народи по начало не можели да изговарят нито да изписват,затова и днес нямат за тях специални буквени знаци. Така Българската мощ и слава били пренесени на запад заедно с половината от нашето население,а другата му половина доволните татари сложили под властта на подмилкващите им се московити самопрекръстени на "руснаци",за да го денационализират и де-Българизират. Тогава и германците станали богати- като увеличили своя брой и наследили от нас ненадмината дисциплина и предприемчивост на древните Българи,от която дедите им се учели!

  Тези процеси са малко или много естествени което значи неизбежни- затова сега те се повтарят но с друго население от друга враждебна религия,която иска окончателно да затрие западняците и да наложи на света вечния мрак на намиращия се в началото на Средните векове радикален ислямизъм. Българският дух на европейското население обаче няма да позволи на никой нашественик да го тормози или завладява- затова рано или късно Европа ще се надигне и ще измие от лицето си сълзите,за да ги замени с триумфалната усмивка на крайния победител!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705133
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031