Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2017 21:22 - Умеят ли жените да се ориентират по пътни карти?
Автор: belt Категория: Други   
Прочетен: 150 Коментари: 0 Гласове:
0



 image
Ако искате да помогнете на жена да достигне безпроблемно желаната точка, то никога не давайте наставления от сорта на „Карай 5 км на запад“ или „След кръстовището с Гешов поеми на изток“. По-удачно би било да използвате указания включващи околния пейзаж, например „Карай покрай мола“, „Щом го подминеш след 2-3 мин ще видиш билборда на Център за красота и до него заведение с червен навес“.

Ориентацията не е сред най-силните страни на представителките на нежния пол. Голяма част от дамите зад волана трудно или изобщо не умеят да четат пътни карти и пътеуказатели. Това се дължи на различно устроения мозък на двата пола. При мъжете центъра за пространствено ориентиране е позициониран на точно определено място и играе може би най-важната роля в еволюцията им. Докато при дамите такъв център не съществува и уменията им са разпръснати в двете полукълба на мозъка. Ето защо, често щом пъхнете карта в ръцете на жена, тя дори спира да говори, докато не я обърне наопаки.

Ако посоката на движение е север, шансът за успех е най-голям, но ако е запад, изток и в най-лошия случая юг, то тогава е истинско предизвикателство за уменията на шофьорките. За нея е напълно логично и естествено да извърти картата по посока на движението на колата, за да добие по-добра представа за посоките /ляво - дясно/. Повечето мъже не разбират, че в женския мозък няма функция за пространствено извъртане на получения от картата двуизмерен образ, който да бъде съпоставен с посока на движение на автомобила. За това тази роля се извършва от ръцете.

Хит сред жените през 1998 г. в Англия се оказва „двойната“ пътна карта създадена от Джон и Ашли Симс. Те представят две гледни точки в една карта. Едната част от нея е обичайният вид пътна карта ориентирана по посока север, а втората част е ориентирана по посока юг. При презентацията на иновативната карта в Британски всекидневник, авторите обявили че първите 100 души които я поръчат, ще я получт безплатно. В отговор получили над 15000 заявки от жени и само няколко от мъже. След кратко проучване установили, че мъжете не виждат смисъл да притежават обърната наопаки карта, била тя и безплатна.

На същия принцип е изградена Глобалнта позиционна система /GPS - Global Positioning System/ за визуална навигация. Образа на екрана за улеснение на шофьорите може да бъде обърнат, така че да съвпада с посоката на движение. За удобство на клиентите на Rent a car Sofia, ние предлагаме GPS при всяка заявка. Можете да резервирате към избрания от вас рент а кар автомобил, както за няколко дни, така и за целия период на наемане на автомобила.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belt
Категория: Други
Прочетен: 40756
Постинги: 66
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930